HILVERSUM - Door een schietpartij in Hilversum zijn zaterdag vijf doden gevallen, een vader, een moeder en drie kinderen. Volgens de politie gaat het om een familiedrama. Het lijkt er volgens een woordvoerder op dat de vader zijn vrouw en kinderen met pistoolschoten heeft gedood en daarna de hand aan zichzelf heeft geslagen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De lichamen van het gezin werden zaterdag rond 12.30 uur door een familielid in de woning aan de Hilvertsweg ontdekt. De stoffelijke overschotten lagen daar al tussen de twaalf en 24 uur, aldus de politie. De politie was rond 14.45 uur in de woning nog bezig met onderzoek. Volgens een woordvoerder lagen alle lichamen in bed op de bovenverdieping van de woning.

De straat waar de schietpartij plaatshad, is afgesloten. Enkele geëmotioneerde buurtbewoners werden door politiemensen opgevangen en doorgestuurd naar slachtofferhulp. De vader van het gezin was volgens verschillende buurtbewoners en kennissen een politieman bij het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Volgens omwonende ging het om een "normaal" gezin. De woordvoerder verklaarde dat er geen aanwijzingen waren dat het gezin problemen had.

School

De drie kinderen zijn omgekomen, zaten op dezelfde school, de Montessorischool-Zuid. Het gaat om drie jongetjes, meldde de school in een verklaring. De instelling probeert dit weekeinde alle ouders van het drama op de hoogte te stellen. In overleg met het Regionale Opvangteam Jeugd is een draaiboek voor de opvang van de leerlingen en leerkrachten opgesteld.

Professionele hulpverlening

Burgemeester E. Bakker van Hilversum sprak zijn medeleven uit met de nabestaanden. Volgens hem is er direct professionele hulpverlening ingezet voor de familie, de school, de buurt en de sportvereniging van de kinderen.

Bakker riep tijdens de persconferentie de media op zich terughoudend op te stellen tegenover de familie, school en buurt.