DEN BOSCH- Een 19-jarige Bosschenaar is vrijdag door de politierechter in Den Bosch veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk, wegens het vernielen van een woning en huisraad in de Graafsewijk. Ook is de man veroordeeld voor de heling van twee samoeraizwaarden en het voorhanden hebben van vier molotovcocktails, die gevonden werden in zijn slaapkamer.

Een 31-jarige man, die tegelijkertijd terechtstond, kreeg een werkstraf van 150 uur en 12 weken voorwaardelijke celstraf opgelegd. Ook hij stond terecht voor vernieling van een woning en de huisraad.

Een 15-jarige Bosschenaar werd eerder op de dag al veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. De jongen stond terecht voor openlijke geweldpleging.

Hij zou donderdagavond 7 april direct na uitzending van het SBS-programma 'Probleemwijken' met stenen en meubels gegooid te hebben en het meubilair in brand te hebben gestoken van de man die in de uitzending toegaf zijn stiefdochter seksueel te hebben misbruikt. De verdachte heeft spijt betuigd en is na de uitspraak in vrijheid gesteld.