ROTTERDAM - Een arrestatieteam van de Rotterdamse politie is afgelopen maandag een verkeerde woning binnengevallen. Dat gebeurde in de wijk Spangen. De politie was op zoek naar verdachten van een schietpartij en viel het huis van een familie binnen die niets met de zaak te maken bleek te hebben. Dat heeft een politiewoordvoerder vrijdag gezegd.

De woordvoerder kan zich voorstellen dat het gezin, vader, moeder en vier kinderen tussen 2 maanden en 15 jaar, is geschrokken van het binnenstormende arrestatieteam. "We hebben onze verontschuldigingen aangeboden. Het is nogal heftig als zo'n team binnen komt vallen. Heel vervelend voor die mensen. Als er schade is ontstaan, zullen we daar wel uitkomen", zegt de woordvoerder.

Nadat was gebleken dat het om het verkeerde huis ging, heeft het arrestatieteam een inval bij de buren gedaan. Daar hield de politie vier verdachten aan die in het bezit waren van drie vuurwapens. De getroffen familie in Spangen was vrijdag niet voor een toelichting bereikbaar.