AMSTERDAM - De Rotterdamse ex-imam Abdullah Haselhoef overweegt een aanklacht in te dienen tegen LPF-Kamerlid Janssen van Raay wegens opruiing en het aanzetten tot haat jegens moslims.

Janssen van Raay zei in het tv-programma Pauw in Panama dat de verdachte van de moord op Pim Fortuyn zijn misdaad heeft gepleegd in opdracht van fundamentalistische moslims. "Het zou Al-Qaeda kunnen zijn, een groep uit Saudi-Arabië maar ook een club uit eigen land. Fortuyn heeft de islam ongelofelijk beledigd en als je dan hoort wat die imams hier prediken."

Kuifje

Haselhoef is hier totaal niet mee eens: "Door te impliceren dat radicale imams zouden hebben bijgedragen aan de moord op Pim Fortuyn doet men de moslims in Nederland een groot onrecht aan," aldus de voormalige imam, die momenteel werkzaam is in het Haags Ziekenhuis als geestelijk verzorger. "Als deze uitspraken gedaan zouden worden door het detective duo Jansen & Janssen uit het stripblad kuifje, dan had ik hier nog hard om kunnen lachen."

"Daarnaast zou de heer Janssen van Raay zich verantwoordelijker moeten gedragen. Als volksvertegenwoordiger geniet hij een aanzien. Van hem mag worden verwacht dat hij niet zomaar iets zegt -zonder enig bewijs- en mensen, die terecht emotioneel geraakt zijn door de moord op Fortuyn zouden op grond van zijn uitspraak hun islamitische medeburgers kunnen gaan wantrouwen. Dit komt de huidige tweedeling in onze samenleving niet ten goede."

/NIEUWSImam Haselhoef is geen 'officiele' imam Imam Haselhoef heeft spijt van uitspraken over homo's'Imam' Haselhoef pleit voor weigering asielzoekers'Al-Qaeda huurde Volkert van der G. in'