BLOEMENDAAL - De strandtenthouders in Bloemendaal aan Zee hebben de noodklok geluid. Er moet snel zand worden bij gespoten op de kust anders dreigen meerdere terrassen in zee te verdwijnen. "Het water is tot aan onze lippen gestegen," zei een paviljoenhouder woensdag.

Rijkswaterstaat, dat verantwoordelijk is voor de kustverdediging, is echter niet van plan de strandtenthouders tegemoet te komen. "De situatie bij Bloemendaal is veilig," zegt een woordvoerster.

Regels

"Daarom is er voor ons geen reden om in actie te komen. Natuurlijk is het niet leuk voor de strandtenthouders daar. Dat begrijpen we best, maar we moeten aan ons de regels houden."

Blijven praten

De Bloemendaalse wethouder van strandzaken, V. Bruins Slot (CDA), is woensdag op het bewuste stuk strand geweest om de afkalving van de kust met eigen ogen te bekijken. Volgens een woordvoerster wil de gemeente met Rijkswaterstaat blijven praten om het belang van de paviljoenhouders te benadrukken. "De economische en recreatieve belangen zijn naast de veiligheid wel degelijk belangrijk", aldus de woordvoerster.