AMSTERDAM - De dienstwapens die dit weekeinde ontvreemd zijn op de militaire vliegbasis Gilze-Rijen zijn volgens diverse bronnen uit het criminele circuit al op straat te koop. Dat meldt De Telegraaf woensdag. Er zou circa 2500 euro per stuk voor worden gevraagd.

De eenvoudig hanteerbare wapens zijn door hun afmeting onder een jas te verbergen. De Koninklijke Marechaussee zegt zich zorgen te maken en probeert de wapens te achterhalen.

Wapenroof

Bij de wapenroof op de vliegbasis Gilze-Rijen zijn dit weekeinde minimaal honderd Glock-pistolen gestolen. Er wordt rekening mee gehouden dat de dieven bekend waren op het terrein. De daders boorden op precies de juiste plek een gat in de muur, zodat niet op stellingen werd gestuit. De auto's van medewerkers van de vliegbasis zijn maandag doorzocht. Het is niet bekend of daarbij iets is aangetroffen.

De buit is voor Nederlandse begrippen van een ongekende omvang. Bij eerdere diefstallen van dienstwapens bij de krijgsmacht of de politie werden steeds enkele exemplaren weggenomen.