ROTTERDAM - De 'Maa Chandi Foundation', een nieuwe stichting die zich bekommert om hindoeïsme en hindoestaanse cultuur in Nederland, wil in Zuid-Holland 'de grootste mandir buiten India' neerzetten. Een mandir is een hindoetempel.

"De hindoestanen hebben een zeer grote behoefte aan een 'echte mandir', een plek waar ze de originele hindoestaanse cultuur en de ware religie weer tegen kunnen komen. In Nederland keren veel mensen de religie de rug toe omdat de kennis ontbreekt over hun geloof en hun roots, waarmee in de loop der tijd de band is verbroken", aldus een woordvoerder.

Spiritualiteit

"In Nederland bestaat relatief veel belangstelling voor de hindoestaanse cultuur, waartoe yoga, meditatie, klassieke dans, kennis, filosofie en traditionele oosterse wijsheid behoren. Daarnaast bestaat er ook een gigantische vraag naar spiritualiteit."

Mega events

Uitvoering van het pretentieuze ontwerp zal 75 miljoen euro kosten "die wij voornamelijk zullen bekostigen uit de opbrengsten van mega events, waarvoor de Amsterdam Arena waarschijnlijk als eerste het decor zal vormen".

"Voor de locatie zijn wij momenteel met diverse gemeentes in onderhandeling in de provincie Zuid-Holland en onze voorkeur gaat uit naar een plek tussen Rotterdam en Den Haag", aldus de zegsman.