ROTTERDAM - Rotterdam wijst iedere aansprakelijkheid af voor schade die oud-burgemeester A. Peper zou hebben geleden door de zogenoemde bonnetjesaffaire. De gemeente is niet bereid om over de schikking van een eventuele schadeclaim te praten, maar wil natuurlijk nog steeds wel overleg over de gehele kwestie.

Een kort briefje met deze strekking heeft Rotterdam aan Peper en zijn raadsman Mentink gestuurd, zo maakte burgemeester Opstelten donderdagochtend aan de raadsleden bekend.

Peper had om overleg over de schadeclaim gevraagd na de uitspraak van het college van beroep voor het bedrijfsleven, die twee weken geleden de vloer aanveegde met het accountantsrapport in de affaire.

Accountant KPMG onderzocht in opdracht van de raadscommissie tot onderzoek van de rekening COR bijna 900.000 gemeentelijke uitgaven voor (oud-)bestuurders. Van enige honderden uitgaven was, in ieder geval in eerste instantie, volgens de accountants niet te duiden of die functioneel waren.

Het college van beroep voor het bedrijfsleven bepaalde onder andere dat KPMG dat niet had mogen schrijven, en desnoods de opdracht terug had moeten geven.