ROTTERDAM - Politiemensen zijn zondagavond in het nauw gedreven en geïntimideerd in een Rotterdamse tram. Even later bij een tramhalte kreeg een van de agenten een vuistslag in het gezicht. Ook zijn collega werd aangevallen. Met spoed opgeroepen versterking heeft de twee ontzet, meldde de politie maandag.

De politie was opgeroepen, omdat in tramlijn 25 een groep mannen zat die zich vervelend gedroeg. Ze wilden hun plaatsbewijzen niet tonen aan personeel van vervoersbedrijf RET. Toen de politie arriveerde, bleef een 24-jarige man uit Spijkenisse weigeren een strippenkaart te laten zien. Op het moment dat de agenten hem de tram uitstuurden, gingen zijn vrienden zich ermee bemoeien. Die sloten de politiemensen in.

Bij de eerste de beste tramhalte liep de situatie uit de hand en kreeg een agent een klap in zijn gezicht. Nadat er versterking was gekomen, hield de politie de zes mannen aan voor openlijke geweldpleging. Een van de verdachten raakte gewond, toen een politiehond hem in zijn kuit beet.