BRUSSEL/DINANT - Politie en civiele bescherming laten maandag weer graafwerkzaamheden uitvoeren in de tuin van de Franse seriemoordenaar Michel Fourniret in het Waalse Sart-Custinne bij Dinant. De actie is gericht op het vinden van de lichamen van drie vermiste au pair-meisjes.

Fournirets echtgenote Monique Olivier beweert al langer dat haar man de drie meisjes medio jaren negentig heeft omgebracht, waarna zij zouden zijn begraven in de tuin. Daar is al twee keer eerder zonder resultaat gegraven. In Frankrijk heeft Fourniret zijn slachtoffers echter dieper begraven. Daarom zet de civiele bescherming nu andere graafmachines in.

Slachtoffers

Over het totaal aantal slachtoffers van Fourniret bestaat grote onduidelijkheid. Hij heeft in ieder geval acht moorden toegegeven, waarvan het merendeel zou zijn gepleegd in het noorden van Frankrijk. Volgens zijn echtgenote kan het totale aantal slachtoffers oplopen tot circa twintig. Justitie heeft inmiddels grote twijfels over de verklaringen van Monique Olivier, die volgens Fourniret zelf ook enkele moorden op haar geweten heeft.