JAKARTA - Twee weken na de laatste sterke zeebeving voor de kust van Sumatra heeft een nieuwe aardschok onder de zee voor paniek gezorgd op het Indonesische eiland. Duizenden kustbewoners vluchtten naar hoger gelegen gebieden uit angst voor vloedgolven na de beving.

De beving deed zich zondagavond (lokale tijd) voor en had een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag ruim 100 kilometer ten zuidwesten van de kuststad Padang op een diepte van 30 kilometer, meldde de Indonesische meteorologische dienst. Berichten over slachtoffers en materiële schade zijn er niet.

Wel ontvluchtten duizenden mensen in Padang en andere plaatsen langs de Sumatraanse westkust hun woningen. In allerijl vertrokken ze, te voet of met voertuigen, naar hoger gelegen gebieden.

Twee weken geleden werd Sumatra opgeschrikt door een zeebeving met een kracht van 8,7 op de schaal van Richter. Daarbij vielen honderden doden, vooral op het eilandje Nias. Op 26 december was er in hetzelfde gebied een nog zwaardere beving die werd gevolgd door een allesvernietigende vloedgolf. Door deze natuurramp vielen alleen al op Sumatra zeker 126.000 doden.