UDEN - Staatssecretaris Ross (Jeugdbeleid) heeft zaterdag in Uden met jongeren gesproken over de recente incidenten waarbij tot twee keer toe brand werd gesticht in de islamitische basisschool Bedir.

Ross eiste van de aanwezige vertegenwoordigers van de gemeente dat zij de harde kern van de probleemjongeren in Uden aanpakken. Ze concludeerde na de gesprekken met de jongeren in jongerencentrum De Pul dat het goed gaat met een groot deel van de jeugd, "maar er is een kleine groep die het verpest en daar is een vergrootglas op gericht".

Operatie Jong

De staatssecretaris heeft Uden geadopteerd in het kader van de Operatie Jong, het vrijdag gelanceerde jeugdbeleid van zes ministeries, dertien gemeenten en de provincies Overijssel en Noord-Brabant. Het project heeft tot doel een jaar lang in de praktijk te bekijken hoe door betere samenwerking van instanties kan worden voorkomen dat jongeren in de problemen raken. Met de persoonlijke adoptie van Uden kan de gemeente inhoudelijke steun uit Den Haag voor het jeugdbeleid krijgen.

Jeugdbeleid

"Uden kan door Operatie Jong gebruik maken van opgedane kennis uit andere gemeenten. Dat betekent niet dat er ander jeugdbeleid komt, maar dat het jeugdbeleid geïntensiveerd wordt", aldus Ross. De staatssecretaris heeft aangegeven dat zij met ministers Donner (Justitie) en Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) zal overleggen hoe hun ministerie kan bijdragen aan de oplossing van de problemen in Uden.