WINDSOR/LONDEN - Honderden mensen stonden zaterdagochtend al vroeg te wachten langs de weg naar het gemeentehuis van Windsor, waar de Britse prins Charles 's middags trouwt met zijn jeugdliefde Camilla Parker Bowles. De belangstelling is wel veel minder dan voor het eerste huwelijk van Charles, met Diana Spencer in 1981.

Een aantal belangstellenden was al tijdens de nacht gearriveerd om zeker te zijn van een plaatsje op de voorste rij tegenover de Guild Hall. Anderen brachten de nacht wildkamperend door in tenten vlakbij het gemeentehuis.

Traditie

Hoewel Charles en Camilla al enige tijd samenwonen, brachten de twee de nacht voor het huwelijk geheel volgens de traditie gescheiden door. Camilla overnachtte in Clarence House in Londen en Charles op zijn landgoed Highgrove. Maar in strijd met die traditie arriveren zij wel gezamenlijk bij het gemeentehuis, in een wijnrode Rolls Royce Phantom VI.

Camilla verliet kort na negen uur 's ochtends (plaatselijke tijd) Clarence House om naar Windsor Castle, waar Charles aan het eind van de ochtend arriveert.

Fans prinses Diana

Enkele tientallen mensen hebben zaterdagochtend bloemen gelegd bij het paleis van Kensington in Londen, het voormalige verblijf van prinses Diana. De fans van de in 1997 overleden prinses wilden Diana eren, op de dag van het huwelijk van kroonprins Charles met zijn geliefde Camilla Parker Bowles.

"Diana, prinses van Wales. Vandaag denken wij aan u, maar ook morgen en altijd, maar helemaal op deze 9e april", had iemand op een stuk karton geschreven. Een andere notitie luidde: "Nooit vergeten, nooit te vervangen."

Diana kwam in 1997 om het leven, een jaar na haar scheiding van prins Charles. Ze was en bleef erg populair in Groot-Brittannië.