HERKENBOSCH/SINT ODILIENBERG - De 19-jarige Venlose PABO-student, die na vermist te zijn woensdag dood werd teruggevonden op een akker in Sint Odiliënberg, is waarschijnlijk aan onderkoeling gestorven. Van een misdrijf is geen enkele aanwijzing, zo meldde de politie vrijdag.

Het slachtoffer vertrok in de nacht van maandag op dinsdag van een schoolkamp op camping het Elfenmeer in Herkenbosch. Sindsdien werd hij vermist, totdat een voorbijganger zijn stoffelijk overschot woensdag op de zes kilometer verderop gelegen akker bij de Roer vond. Volgens de politie is hij daar zelf heen gegaan.

Het Forensisch lab vond donderdag alcohol in zijn bloed. De politie onderzoekt wat de reden van de onderkoeling is: alcoholgebruik, of de mogelijkheid dat de jongeman in de nachtelijke koude de nabijgelegen Roer is overgezwommen.

Het Nederlands Forensisch Instituut doet nog verder toxicologisch onderzoek. De uitslag daarvan kan nog geruime tijd op zich laten wachten. Het lichaam is inmiddels vrijgegeven en overgedragen aan de familie.