UTRECHT - In verband met het treinongeluk woensdag bij station Amersfoort, moeten reizigers van en naar die stad nog tot donderdagmiddag rekening houden met vertragingen. Dat meldt de Railverkeersleiding in Utrecht.

Omdat er nog herstelwerkzaamheden aan de gang zijn, rijden er geen stoptreinen maar bussen tussen station Amersfoort en de stations Amersfoort Schothorst en Barneveld Centrum. Dat betekent voor stoptreinreizigers op de lijn van en naar Zwolle een vertraging van ongeveer 30 minuten. Hetzelfde geldt voor reizigers op het gedeelte van het zogenoemde Kippenlijntje tussen Amersfoort en Barneveld.

Vlak bij station Amersfoort botsten woensdagmiddag door nog onbekende oorzaak twee treinen zijdelings tegen elkaar, waardoor ze uit de rails liepen. Er vielen geen gewonden, maar het ongeluk veroorzaakte wel grote problemen rond Amersfoort.

De NS had woensdag te kampen met nog meer tegenslagen. Vlak voor de avondspits was er een wisselstoring tussen Utrecht en Maarssen, op de lijn tussen Haarlem en Leiden strandde een kapotte trein en woensdagochtend kwam het treinverkeer bij het Brabantse Lage Zwaluwe stil te liggen in verband met een bom uit de Tweede Wereldoorlog die onschadelijk moest worden gemaakt. Het leidde allemaal tot fikse vertragingen voor duizenden treinreizigers.

/NIEUWSTreinbotsing bij Amersfoort