SYDNEY - In een Australisch ziekenhuis is het lichaam van een doodgeboren kindje per ongeluk in een wasserette beland. De resten van de mannelijke foetus raakte vier dagen vermist voor ze - gewassen en gedroogd - werden teruggevonden.

Het kindje, de helft van een tweeling, overleed achttien weken in de zwangerschap, maar werd 21 maart alsnog met zijn broertje geboren. Toen zijn vader de resten van het doodgeboren kind in een ziekenhuis in Melbourne wilde ophalen, werd hem verteld dat ze vermist werden. De haren rezen hem te berge toen hij later hoorde dat het lichaam was terechtgekomen in een stapel vieze was.

"Ik heb eraan moeten denken wat hij heeft moeten doorstaan", aldus Rafi Ahmed vrijdag tegen de zender ABC. ,Al met al is hij slechts een arme ziel die niemand iets kwaads heeft gedaan. Toch heeft hij dit alles mee moeten maken."

De familie hoopte het lichaampje vrijdag terug te krijgen. Het ziekenhuis heeft de radeloze ouders excuses aangeboden en de gezondheidsautoriteiten in de staat Victoria zijn twee onderzoeken begonnen naar het incident.