BUENOS AIRES - Een federale rechter in Argentinië heeft bij staatsorganen in het Zuid-Amerikaanse land informatie opgevraagd over de mogelijke rol van Jorge Zorreguieta, de vader van prinses Máxima, in de verdwijning van een biologe. Rechter Daniel Rafecas heeft onder meer aangeklopt bij het technologisch instituut INTA, waarbij de biologe Marta Sierra tot haar verdwijning werkzaam was.

Dat heeft het Argentijnse persbureau DyN donderdag gemeld op gezag van bronnen bij Argentijnse justitie. Gewapende personen in burger ontvoerden de vrouw op 30 maart 1976, kort na de installatie van een junta in Argentinië. Sindsdien is niets meer van haar vernomen.

INTA is onderdeel van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, waar Zorreguieta kort na de verdwijning van Sierra aan de slag ging als onderstaatssecretaris.

In oktober stapten twee zonen van Sierra naar de Argentijnse rechter. Nicolas en Guido Privera verzochten de rechter Zorreguieta een verklaring te laten afleggen over de verdwijning van hun moeder.