HOUSTON - Het Amerikaanse blootblad Playboy heeft woensdag vier Enron-vrouwen gepresenteerd die al of niet gedeeltelijk naakt poseren voor het augustusnummer. Het blad bood in maart werkneemsters van de failliete Amerikaanse energiegigant de kans om een carrière als fotomodel te beginnen.
Playboy

De vier vrouwen maken deel uit van een groep van tien. Zij vormen een selectie van driehonderd vrouwen die op het aanbod van Playboy reageerden. Het blad presenteerde de vier modellen bij het vijftig verdiepingen tellende hoofdkantoor van Enron in de Texaanse stad Houston.

Een van hen, Shari Daugherty, vertelde de Amerikaanse nieuwszender CNN dat haar moeder haar steunt in haar carrière als model, "zolang alles maar bedekt blijft". De 22-jarige blondine trok zich van dit advies kennelijk weinig aan. De Amerikanen kunnen haar in augustus nagenoeg naakt aanschouwen. Ze droeg tijdens de fotosessie op het dak van de parkeergarage van Enron in Houston alleen een paar schoenen en een subtiel kettinkje vlak boven haar erogene zone.

/NIEUWSNieuwe Playboy-carriere voor Enron-vrouwen