MAASTRICHT - In warenhuis V&D in Maastricht is woensdagavond een deel van de vloer van de derde verdieping ingestort. Het zeven ton wegende betonstuk kwam op de begane grond terecht. Daarbij raakten een bouwvakker en een winkelmeisje gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Toen het ongeluk gebeurde waren er niet veel klanten meer in het pand. Op last van politie en brandweer werd het warenhuis gesloten. Hoe het ongeluk gebeurde is vooralsnog onduidelijk.

De bouwvakker was op de derde verdieping een gat in de vloer aan het zagen voor een liftschacht. De tweede lager geleden vloeren waren al voorzien van zulke gaten. Opeens brak het beton waarop de man zaagde af en viel door de schacht naar beneden. De bouwvakker had geluk: hij kwam uiteindelijk op de tweede verdieping terecht.

V&D wordt momenteel verbouwd, en is gesplitst in een voor het publiek toegankelijk deel, en een afgesloten deel waar de verbouwing plaatsheeft. In de val van het zeven ton wegende vloerdeel werd ook een afscheidingswand geraakt waardoor een winkelmeisje lichtgewond raakte.

Burgemeester G. Leers van Maastricht heeft zich woensdagavond ter plaatse laten informeren over het ongeval. De politie heeft de omgeving van het gebouw aan de Grote Staat afgezet. Op last van de Arbeidsinspectie zijn alle bouwwerkzaamheden voorlopig stilgelegd. De afdeling Bouw-, en Woningtoezicht van de gemeente bekijkt of het warenhuis donderdag weer open kan voor het publiek. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.