DEN HAAG - Fractieleider Herben van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) beschuldigt Leefbaar Nederland van het verspreiden van roddels. Herben zou tijdens een sollicitatiegesprek bij Leefbaar Nederland Pim Fortuyn, die toen nog lijsttrekker was van Leefbaar Nederland, beschuldigd hebben van drugsgebruik.

Herben ontkent dat en schrijft de ,,onleefbare laster'' toe aan wrok van twee oud-bestuursleden van Leefbaar Nederland, Schnetz en Nagel.

,,Deze perfect getimede roddels tijdens de kabinetsvorming zijn schadelijk voor de LPF'', aldus Herben. Volgens hem gaat het om mensen die ,,Pim als een baksteen hebben laten vallen en nu hun verlies niet kunnen dragen. Eerst moest Pim Fortuyn weg en nu kennelijk ik.''

Herben, die woensdag reageert op een publicatie in De Volkskrant, zegt te denken dat de fractie van Leefbaar Nederland hier buiten staat. Fred Teeven, de fractievoorzitter van Leefbaar Nederland, zegt dinsdagavond pas geïnformeerd te zijn over het sollicitatiegesprek met Mat Herben.

Het naar buiten brengen van deze informatie was geen beslissing van de fractie, aldus Teeven. Volgens hem heeft Pim Fortuyn zelf later tegenover toenmalig bestuurslid Schnetz van Leefbaar Nederland ontkend dat hij drugs zou gebruiken.

/NIEUWS'Herben beschuldigde Fortuyn van drugsgebruik'