AMSTERDAM - Minister Jorritsma van Economische Zaken (VVD) weet niet of ze nog lang in de politiek blijft. Ze zegt in weekblad De Groene Amsterdammer dat deze week verschijnt, na de formatie niet direct te willen opstappen, maar als ze 'iets leuks tegenkomt' de Tweede Kamer alsnog te willen verlaten.
De Groene Amsterdammer

Eerder liet ze al weten er niet op te rekenen opnieuw tot minister benoemd te worden. Jorritsma staat tweede op de kandidatenlijst van de VVD. Ze komt dus in de Kamer als ze buiten het nieuwe kabinet valt. Jorritsma is nu nog vice-premier in het demissionaire kabinet Kok-II.

De VVD-politica is een oudgediende in de politiek. Ze is acht jaar minister geweest, eerst van Verkeer en Waterstaat en de laatste vier jaar van Economische Zaken. Er werd al langer over gespeculeerd dat ze als lid van de 'oude hap' plaats zou maken voor een nieuwe lichting politici.

Ze geeft in het interview met De Groene Amsterdammer aan dat ze aanhikt tegen de toenemende agressie in en rond de politiek. Jorritsma kwam kort geleden in opspraak omdat ze, als minister, het aannemersbedrijf van haar familie bevoorrecht zou hebben.

/NIEUWSMinister Hermans (VVD) verlaat de politiek