ENSCHEDE - Basisschool De Lipper in Enschede heeft drie van de vijf leerkrachten weggestuurd wegens interne conflicten. Ze worden overgeplaatst naar een andere school binnen Consent, het bestuur van het openbaar onderwijs in Enschede.

De directie van Consent heeft de andere twee docenten en een conciërge gewaarschuwd dat ze iets moeten doen aan hun negatieve houding ten opzichte van het andere personeel. Dat heeft directeur P. van Leeuwen van Consent dinsdag meegedeeld.

Volgens Van Leeuwen was er op De Lipper groot wantrouwen tussen de docenten, begeleiders en andere medewerkers. Die twijfelden aan elkaars deskundigheid en dat had zijn weerslag op de kwaliteit van het onderwijs, aldus de directeur.

Emoties

De ouders van de ongeveer honderd leerlingen werden maandagavond geïnformeerd over de maatregel. De emoties liepen toen hoog op. Veel ouders waren totaal verrast door de overplaatsing. Onder de scholieren waren de leerkrachten juist populair. Ze worden tijdelijk vervangen totdat nieuwe, vaste leerkrachten zijn aangesteld.