Een Japanse vrouw is overleden na jarenlang door haar ouders te zijn vastgehouden in een kleine ruimte. Beide ouders zijn opgepakt door de politie en hebben bekend.

Het 1,45 meter lange slachtoffer woog op het moment van haar dood nog maar 19 kilo, maakte de politie in de prefectuur Osaka woensdag bekend.

Het Japanse echtpaar heeft bekend dat ze hun dochter zo'n vijftien jaar hebben vastgehouden in een ruimte van drie vierkante meter. Daar kreeg ze één keer per dag te eten. "Onze dochter was geestesziek en werd op haar zestiende of zeventiende gewelddadig, dus sloten we haar op in de kamer", verklaarde het stel volgens de politie.

De verdachten installeerden volgens de autoriteiten een camera in de ruimte, die ook was voorzien van een geïmproviseerd toilet. Ook ontdekten de autoriteiten meerdere camera's rond de woning, die was omringd door een twee meter hoog hek.

De ouders vonden het lichaam van hun 33-jarige dochter al op 18 december, maar stapten pas zaterdag naar de politie. Die liet weten dat het slachtoffer is doodgevroren.