WILLEMSTAD - Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn zondagavond aangekomen op vliegveld Hato op Curaçao. Ze maken een tiendaagse rondreis langs de Nederlandse Antillen en Aruba.

Er waren redelijk wat mensen naar de luchthaven gekomen om een glimp van het prinselijk paar op te vangen. Maar de welkomstceremonie was kort. Het paar werd onderaan de vliegtuigtrap verwelkomd door gouverneur van de Antillen F. Goedgedrag, de Antilliaanse minister-president E. Ys en gezaghebber van het eiland Curaçao, L. Richards-Dindial.

In mei kwamen de kroonprins en zijn vrouw al voor een kennismakingsbezoek naar de Antillen, maar op de eerste dag werd de rondreis wegens de moord op Pim Fortuyn afgebroken. Het paar besloot direct naar Nederland terug te keren, maar beloofde de teleurgestelde bevolking nog dit jaar terug te komen.

Aan het programma is weinig veranderd. Slechts de volgorde waarin de eilanden worden aangedaan is wat aangepast. Het paar verblijft de eerste dag op Curaçao en reist daarna door naar Bonaire. Vervolgens zijn de Bovenwindse eilanden aan de beurt en pas daarna Aruba. In het originele programma werd Aruba direct na Curaçao bezocht.

De reis begint op Curaçao en eindigt op Aruba.