ROME - Paus Johannes Paulus II wordt bijgezet in de crypte onder de Sint Pietersbasiliek in Rome. Dat heeft maandag de Italiaanse krant Corriere della Sera gemeld.

Veel pausen zijn in die crypte bijgezet, onder wie de laatsten. De krant zegt zich te baseren op een "zeer betrouwbare bron", maar voegt toe het bericht nog niet officieel bevestigd te hebben gekregen. Maandagochtend zijn de kardinalen bijeengekomen om te overleggen over de uitvaart en begrafenis.

Adieu

De Italiaanse kranten hebben maandag de paus vaarwel gezegd. Veelal drukten zij paginabreed de kop 'Adieu' af. "Het lange afscheid van Johannes Paulus II, zaterdagavond gestorven, is begonnen", aldus de Corriere della Sera. De krant geeft ook veel praktische informatie voor de vele pelgrims die Rome dezer dagen bezoeken.

Lichaam

De kranten maken vooral melding van het bijzondere feit dat het lichaam van de paus is tentoongesteld. La Stampa verwacht "miljoenen gelovigen" in de stad. La Repubblica publiceert op de voorpagina een reactie van de Dalai Lama. "Zijn ervaring met het Poolse communisme en mijn problemen met een soortgelijk regime leidden tot een band tussen ons", aldus de spiritueel en politiek leider van het Tibetaanse volk.

In een vraaggesprek met de Corriere della Sera zegt de Italiaanse president Ciampi: "Onze gesprekken spitsten zich altijd toe op de fundamentele waarden als het gezin, de vrede, de dialoog tussen verschillende religies."