EINDHOVEN - De politie is gestopt met het onderzoek naar de bomaanslag op de islamitische basisschool Tariq Ibnoe Ziyad in Eindhoven. Dat heeft een politiewoordvoerder zaterdag gezegd.

"Het onderzoeksteam is recentelijk ontbonden", aldus de woordvoerder. Het zogeheten tactische onderzoek is stilgelegd omdat er geen aanknopingspunten meer zijn. Mochten er alsnog bruikbare tips binnenkomen dan worden die wel onderzocht, maar de recherche gaat zelf niet meer actief op zoek naar aanwijzingen.

In de nacht van 7 op 8 november 2004 ontplofte een bom bij de hoofdingang van de islamitische basisschool aan de Eindhovense Frankrijkstraat. Het explosief veroorzaakte grote materiële schade, maar er vielen geen slachtoffers. De aanslag werd gepleegd in de roerige dagen na de moord op filmmaker Theo van Gogh.

De politie hield in verband met de aanslag twee Eindhovenaren (22 en 18 jaar) aan, maar moest hen vrijlaten vanwege gebrek aan bewijs. Of de verdenking tegen de twee nog steeds bestaat kon de woordvoerder niet zeggen.