DEN HAAG /AMSTERDAM - Op de stukken stoeptegel die Rijswijkse jonge mannen op 9 januari van een viaduct zouden hebben gegooid, heeft het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) geen DNA van de verdachten gevonden. Dat zeggen vrijdag het Openbaar Ministerie (OM) en de advocaat van verdachte Davy V. . Door de vallende stukken steen raakte een 30-jarige Udense automobiliste dodelijk gewond.

De 18-jarige Davy V. heeft bekend dat hij samen met een andere verdachte stukken stoeptegel van het viaduct boven de snelweg A4 heeft laten vallen. De derde en vierde verdachte zouden in een auto een eindje verderop hebben zitten wachten. V. is de enige die heeft bekend dat hij een stuk steen heeft laten vallen.

Het NFI zou wel een menselijke haar op de stenen gevonden, aldus V.'s advocaat A. Westendorp. Het is volgens hem nog niet duidelijk van wie die afkomstig is. Op de steen is verder bloed van het slachtoffer gevonden.

Uden

Het stuk steen is volgens de politie door de voorruit van de Udense geslagen. Daardoor raakte ze ernstig gewond aan haar hoofd. Kort na het incident overleed de bestuurster in het ziekenhuis. Ruim een week na deze gebeurtenis hield de politie de vier Rijswijkers van 18, 19 en 22 jaar oud aan. V. gaf aan dat hij niet meer weet wie het fatale stuk steen heeft laten vallen.

Volgens het OM zijn de vier Rijswijkers schuldig aan moord. Vlak voor het dodelijke incident zouden zij al een zak puin van een ander viaduct hebben gegooid, die op een vrachtwagen terechtkwam. Die chauffeur kwam met de schrik vrij.