DEN HAAG/VENLO - Tweede-Kamerlid Geert Wilders krijgt eind april de beschikking over een extra beveiligde woning in de randstad. Hij hoeft dan niet langer op Kamp Zeist te bivakkeren. Hij heeft daarover een akkoord bereikt met het ministerie van Justitie meldden de kranten Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad vrijdag.

"Het is fantastisch nieuws. De dag dat ik Kamp Zeist verlaat, maak ik een fles champagne open. Ik krijg het appartement in bruikleen en betaal daar ook een bedrag voor. Als ik niet meer wordt bedreigd en naar een normale woning kan, blijft het appartement beschikbaar voor andere politici die eventueel bescherming nodig hebben", zegt de politicus in de dagbladen.

Donderdag zei een woordvoerder van het ministerie van Justitie dat de overheid speciale woonvoorzieningen koopt om ernstig bedreigde personen langere tijd in onder te kunnen brengen. Deze woningen zijn zo goed beveiligd dat het niet erg is als de locatie uiteindelijk bekend raakt. De betrokkenen hoeven niet om die reden weer te verhuizen, aldus de zegsman in een toelichting op een brief van de ministers Donner (Justitie) en Remkes (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer over het stelsel van beveiligen en bewaken.