VENLO - Buurtbewoners verzetten zich tegen de komst vrijdag van twee bijna uitbehandelde tbs'ers naar een nieuw tbs-huis aan de Burg. Conraetzstraat in Venlo. Ze hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een woning tegenover het huis ingepakt in zwarte folie en het pand zelf omgeven met bloemen en spandoeken. Daarop staat dat ze zich door tbs-kliniek De Rooyse Wissel misleid voelen.

Volgens woordvoerster J. Janssen van het buurtcomité zijn de mensen in de buurt bang. "We laten onze kinderen niet meer op straat spelen", zei ze tijdens de actie. Vrijdag zullen de buurtbewoners bij aankomst van de twee eerste tbs'ers de gordijnen, lamellen en rolluiken voor hun ramen bij wijze van afkeuring sluiten, aldus Janssen.

Bij tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray was niemand voor commentaar bereikbaar. De gemeente Venlo zegt niets te kunnen doen. De Rooyse Wissel in Venray heeft het huis gekocht. De tbs-kliniek wil er bijna uitbehandelde tbs'ers laten wennen aan het gewone leven. Die leren er koken, poetsen, hun dag indelen en met geld omgaan.

Buurt

Volgens buurtbewoners is onbekend welke achtergrond zij hebben. De Rooyse Wissel wil hen niet zeggen of er bijvoorbeeld bijna uitbehandelde pedofielen tussen zitten. "Wij vinden dat ze dit soort mensen op het terrein van De Rooyse Wissel in Venray moeten laten wennen aan het dagelijkse leven", aldus Janssen. "En niet midden in een kinderrijke buurt."