HEBRON - Bij een Israëlische inval in Hebron zijn dinsdag vier Palestijnse politieagenten doodgeschoten. De vier werden tijdens een vuurgevecht gedood, toen de Israëliërs de stad in het zuiden van de Westelijke Jordaanoever binnentrokken.

Tien tanks en andere militaire voertuigen drongen Hebron binnen. De militairen kondigden zoals gebruikelijk een uitgaansverbod af. Het leger deelde mee dat zij een bomfabriek hebben ontdekt, waar een aantal gordels met explosieven voor gebruik in Israël klaar lagen. Ruim honderd Palestijnse politieagenten zijn gearresteerd.

Zij bevonden zich in het gebouw van de gouverneur in Hebron. De Israëliërs vielen in de nacht van maandag op dinsdag ook de dorpen Dura, vlakbij Hebron, en Jalaya, iets ten noorden van Ramallah, binnen.

In Hebron wonen ongeveer vierhonderd joodse kolonisten te midden van meer dan 100.000 Palestijnen. Het is de zevende stad op de Westelijke Jordaanoever die de Israëliërs hebben ingenomen na de twee zelfmoordaanslagen van vorige week in Jeruzalem.

In het centrum van de Gazastrook doodden Israëliërs dinsdagochtend een Palestijn die granaten naar een legerpost wierp.

/DOSSIERMidden-Oosten