Babylijkje gevonden in vuilniszak België

MALDEGEM/BRUSSEL - Vuilnismannen in het Vlaamse plaats Maldegem hebben een dode baby gevonden in een vuilniszak. De navelstreng zat nog aan het pasgeboren jongetje, meldden Vlaamse media donderdag.

De Belgische politie is naarstig op zoek naar de moeder die haar kind zo heeft gedumpt, nog met navelstreng en moederkoek. Agenten vonden al wel het huis waar de vuilniszak was opgehaald. De bewoners hadden met de zaak echter niets te maken, stelde justitie.

Opengescheurd

De vuilnisophalers ontdekten de baby puur toevallig. De vuilniszak, waarin het jongetje in een plastic zak was gewikkeld, was opengescheurd vlak voordat de pers het opgehaalde vuil zou samendrukken.

Verdacht

Woensdag werd ook al het lijkje gevonden van een zeventien maanden jonge baby in een het plaatsje Kasterlee. Justitie in Turnhout stelde dat het meisje in verdachte omstandigheden is overleden.

Vorig jaar heeft de rechter een Belgische vrouw veroordeeld tot negen jaar cel, omdat ze haar baby kort na de geboorte in het riool propte: ze had al drie kinderen en vond zichzelf te arm voor een vierde.

Tip de redactie