Hof verwerpt opnieuw verzoek ouders Schiavo (video)

WASHINGTON - Het federale hooggerechtshof in Washington heeft woensdagavond opnieuw een verzoek van de ouders van Terri Schiavo verworpen om zich over de zaak van hun dochter te buigen. Dat meldden Amerikaanse media donderdagochtend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Bob en Mary Schindler hadden gehoopt dat het hoogste rechtscollege in afwachting van behandeling van de zaak, opdracht zou geven de sondevoeding van hun comateuze dochter te hervatten. Het is al de zesde keer sinds 2000 dat het hooggerechtshof weigert in te gaan op de zaak.

Federaal hof

Woensdag verwierp een federaal hof van beroep in de staat Georgië ook al een beroep van de ouders. Ze willen dat de sondevoeding wordt hervat van hun 41-jarige dochter, die al vijftien jaar met ernstig hersenletsel in coma ligt.

Voeding

Op 18 maart werd de kunstmatige voeding van Terri op last van de rechter stopgezet. Haar man had hierom gevraagd om haar een waardige dood te laten sterven. Haar ouders hopen nog steeds op een wonderbaarlijk herstel en voeren al zeven jaar een juridische strijd om haar in leven te houden.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie