Verdacht pakketje in Kamer voor Hirsi Ali

DEN HAAG - Het verdachte pakketje dat woensdag werd aangetroffen in de postkamer van de Tweede Kamer, was volgens goedingelichte bronnen bestemd voor het bedreigde VVD-Tweede-Kamerlid Hirsi Ali. Ze zal aangifte doen bij de politie.

Een woordvoerder van de Tweede Kamer kon om veiligheidsredenen niets over het incident zeggen. De politie meldde eerder dat in het pakketje een kookwekker zat. Medewerkers van de postkamer belden de politie, nadat zij rond het middaguur een tikkend postpakketje hadden binnengekregen.

De politie schakelde de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) in, ontruimde de postkamer en een aantal omliggende kamers. Het Binnenhof werd afgezet en ontruimd. Rond 13.00 uur kwam de EOD tot de conclusie dat het verdachte pakketje 'slechts' een kookwekker bevatte. De afzettingen werden opgeheven en de toegesnelde agenten en ambulances konden weg.

Volgens een politiewoordvoerder controleren de postmedewerkers altijd de poststukken in de Tweede Kamer voordat ze worden verdeeld. De politici hebben nauwelijks last gehad van alle commotie. De fractiekamers en de Tweede Kamer waren tijdens het onderzoek gewoon toegankelijk.

Tip de redactie