TBS met verpleging voor neersteken buschauffeur

DEN BOSCH - Het hof in Den Bosch heeft woensdag in hoger beroep TBS met verpleging opgelegd aan de 28-jarige P.L., die in september 2003 een Tilburgse buschauffeur levensgevaarlijk verwondde. Het neersteken van de medewerker van het vervoersbedrijf BBA leidde destijds tot een spontane chauffeursstaking.

De rechtbank in Breda oordeelde in februari vorig jaar dat de voormalige student een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis moest worden geplaatst. Het OM, dat tbs met dwangverpleging had geƫist, ging tegen dit vonnis in beroep en eiste opnieuw tbs met verpleging.

Ontoerekeningsvatbaar

Sinds L. kort na de steekpartij werd aangehouden, is hij door diverse gedragsdeskundigen onderzocht. Een psychiater en een psycholoog concludeerden dat hij volledig ontoerekeningsvatbaar was. De deskundigen achtten de kans op herhaling groot en adviseerden plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis.

Inmiddels is hij ook uitgebreid onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht. Uit de rapportage komt een beeld naar voren van een extreem achterdochtige, zwaar contactgestoorde man. Ook het PBC adviseerde tbs met dwangverpleging.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie