Verdachte van doodrijden vrouw meldt zich

DEN HAAG - Een 19-jarige Hagenaar die vermoedelijk zondagmiddag in de Zuid-Hollandse plaats Honselersdijk een vrouw heeft doodgereden en daarna wegreed, heeft zichzelf aangegeven. Dat meldde de politie dinsdag.

Op eerste paasdag overleed een 20-jarige vrouw uit Wateringen, nadat zij op de Middel Broekweg in Honselersdijk was overreden. Het slachtoffer zat bij haar vriend in de auto en zij ergerden zich aan het rijgedrag van de automobilist voor hen, meldde de politie. Zij reden deze bestuurder klem om hem aan te spreken op dat gedrag. Wat er precies is gebeurd, zoekt de politie nog uit, maar de woordenwisseling leidde er uiteindelijk toe dat de aangesproken bestuurder wegging en daarbij de vrouw overreed.

De 19-jarige meldde zich dinsdag rond 13.30 uur bij de politie. Hij heeft bekend betrokken te zijn bij de dodelijke aanrijding. Hij is aangehouden en de politie heeft zijn auto in beslag genomen. Het is nog onduidelijk of de Hagenaar opzettelijk over de vrouw is gereden of dat hij snel weg wilde zijn vanwege het gedrag van de man en de vrouw.

Om te weten te komen wat zich heeft afgespeeld ten tijde van het incident is de politie nog op zoek naar getuigen. Inmiddels meldden zich ongeveer vijftien mensen die iets van de gebeurtenis hebben gezien.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie