DORTMUND - Onbekenden hebben maandag in het centrum van de Duitse stad Dortmund een bloedbad aangericht door vanuit een rijdende auto op mensen te schieten. Er vielen twee doden en twee zwaargewonden. Ooggetuigen meldden dat de vier slachtoffers - drie jonge Turken en een Griek - allen door meerdere kogels werden geraakt. Wie van deze vier zijn overleden, heeft de politie niet bekendgemaakt.

Het is de derde keer binnen een maand dat in de wijk Nordstadt van Dortmund op mensen is geschoten en de tweede maal dat dat vanuit een rijdende auto gebeurde. Tot dusver was een persoon gewond geraakt.

De politie heeft nog geen idee wat de achtergrond van het misdrijf in de buurt van de Nordmarkt is. Het zou kunnen gaan om een familievete of een ruzie tussen criminelen. Getuigen van het drama zeiden dat het ging om onenigheid tussen twee families, maar de politie heeft nog niet kunnen nagaan of dat klopt.

De daders waren zeker met zijn tweeën. Getuigen hebben aan de politie verteld dat het ging om 'zuidelijke types'. Aanvankelijk deelde een woordvoerder mee dat er sprake was van een schotenwisseling, maar uit het eerste onderzoek bleek dat dit niet juist was.