Afghaanse vrouw bekent rol in moord op 27 mannen

KABUL - Een huisvrouw in Afghanistan heeft tegenover de politie bekend dat ze een belangrijke rol heeft gespeeld in de moord op 27 mannen. De meeste slachtoffers van de 39-jarige Shirin Gul waren taxichauffeurs, van wie de auto's in de stad Miram Shah aan de grens met Pakistan werden verkocht.

De Britse krant The Daily Telegraph meldde dinsdag dat de Afghaanse aanklager tegen Gul, haar minnaar Rahmatullah, haar 18-jarige zoon Samiullah en vier medestanders de doodstraf heeft geƫist.

Volgens Afghaanse justitie pleegden Gul en haar medestanders hun misdaden volgens een vaste methode. Rahmatullah of Samiullah nam een taxi naar huis. Gul nodigde de chauffeur van de taxi daarna uit voor een kopje thee. Ze bood de gast daarbij kebab aan, waarin ze een slaapmiddel had gedaan. Als het slachtoffer bewusteloos was, werd hij gewurgd.

De politie vond de lichamen van de omgebrachte mannen in en bij huizen van Gul in hoofdstad Kabul en de oostelijke stad Jalalabad. Onder de lijken was ook het lichaam van de echtgenoot van Gul, Mohammed Azam. De Afghaanse politie vermoedt dat Azam aanvankelijk actief was in de bende, maar dat hij om het leven is gebracht toen Rahmatullah de minnaar van Gul werd.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie