Mogelijk donderdag opvolger De Graaf

HILVERSUM - D66 hoopt donderdag een opvolger te kunnen presenteren voor de vorige week opgestapte minister De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing). Dat zei D66-minister Brinkhorst (Economische Zaken) maandagavond in het tv-programma Barend & Van Dorp.

Er wordt gesproken met drie kandidaten. De huidige D66-partijvoorzitter Pechtold wordt gezien als een serieuze kanshebber. Na het vertrek van De Graaf is het volgens Brinkhorst "goed mogelijk" dat hij het vice-premierschap namens D66 overneemt.

Ten overvloede maakte Brinkhorst tijdens de tv-uitzending duidelijk dat hij deel blijft uit maken van het kabinet-Balkenende. Zaterdag was hij actief betrokken bij de onderhandelingen die leidden tot een akkoord tussen CDA, VVD en D66. Het akkoord bezwoer de ontstane crisis na het verlies van de gekozen burgemeester en het vertrek van De Graaf. "De crisis is voorbij", zei Brinkhorst.

Samen met D66-staatssecretaris Van der Laan (Media) hield hij sinds het ontstaan van de crisis zijn functie in beraad in afwachting van het resultaat van de onderhandelingen binnen de coalitie. D66 kreeg onder meer voor elkaar dat er extra geld komt voor onderwijs en innovatie en dat de publieke omroep op de schop gaat.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie