Omringende landen trekken waarschuwing tsunami in

BANKOK - Thailand heeft dinsdagochtend (plaatselijke tijd) als eerst de waarschuwing voor een tsunami ingetrokken. De Thaise meteorologische dienst had de waarschuwing uitgevaardigd na de zeebeving maandag voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra.

"De situatie is genormaliseerd. Het is weer veilig. Mensen kunnen naar hun woningen terugkeren", aldus de dienst in een verklaring. Thailand had gewaarschuwd voor grote vloedgolven in de kustprovincies aan de Andamanse Zee grenzen. Duizenden mensen zijn naar hoger gelegen gebieden gevlucht.

Sri Lanka

In navolging van Thailand hebben ook Sri Lanka en India de waarschuwing voor vloedgolven na de aardbeving van maandag bij Sumatra ingetrokken. Volgens de autoriteiten van Sri Lanka zijn bewoners van de kuststrook massaal op de vlucht geslagen. Mensen is op het hart gedrukt dat ze weer veilig huiswaarts kunnen keren.

India

Mensen die in India op de vlucht zijn geslagen, zijn ook opgeroepen huiswaarts te keren. De lokale autoriteiten in het zuiden van het land is wel gevraagd nog enkele uren waakzaam te blijven.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie