Iets minder buitenlandse toeristen met Pasen

LEIDSCHENDAM - Ongeveer 850.000 buitenlandse vakantiegangers hebben dit paasweekeinde Nederland bezocht. Dit is iets minder dan vorig jaar, meldde het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag.

Door het mooie weer begin vorige week besloten toch nog vele buitenlandse en Nederlandse vakantiegangers Pasen in Nederland te vieren. Er kwamen er meer dan verwacht. Circa 325.000 Nederlanders gingen in eigen land op vakantie. Het NBTC schat dat daarnaast ongeveer 15 miljoen dagtochtjes zijn gemaakt, vooral op eerste paasdag.

Duitsers

Opvallend veel Duitsers waren dit weekeinde in ons land voor een korte vakantie. Dat gold voor zowel de grote steden als de rest van ons land. Het zuiden van het land trok veel Belgische vakantiegangers en de grote steden kregen bezoek uit Engeland, Frankrijk, Spanje, Italiƫ, Oost-Europa, Rusland, Aziƫ (Japanners) en de Verenigde Staten.

Overnachtingen

De buitenlandse vakantiegangers overnachtten overwegend in hotels en bungalowparken. Op de waddeneilanden waren veel Nederlandse en Duitse vakantiegangers. Veel campings hadden een wisselende bezetting, omdat Pasen dit jaar vroeg viel en het weer wisselvallig was.

Dagtoeristen

Bij de dagtoeristen waren vooral de attractieparken, dierentuinen en musea populair. Overal kwamen evenveel of iets meer bezoekers ten opzichte van vorig jaar. Opvallend was dat evenementen als de paasvuren in het oosten van het land en de paasrally op de Apenheul extra belangstelling trokken.

Uitschieters waren verder de themaparken Ecodrome (natuur) in Zwolle en Aviodrome (luchtvaart) in Lelystad en atrractiepark Cape Holland in Den Helder. Attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn, Madurodam en Safaripark Beekse Bergen waren eveneens zeer tevreden over het begin van dit toeristisch seizoen. Nieuwe attracties in Walibi World in Biddinghuizen, de Efteling in Kaatsheuvel en Madame Tussaud's in Amsterdam brachten ook meer geld in het laatje.

Tip de redactie