Protest tegen racisme in Amsterdam (video)

AMSTERDAM - Ongeveer tweehonderd mensen hebben zich maandagmiddag verzameld bij het homomonument op de Westermarkt in Amsterdam om te demonstreren tegen racisme. Met als thema 'Samen leven, in vrijheid, gelijkheid en solidariteit' trekken de demonstranten vanuit het centrum naar het Westerpark. Daar vindt een afsluitende manifestatie plaats met sprekers van allerlei maatschappelijke en politieke organisaties.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het protest is de afsluiting van de landelijke actieweek tegen racisme en intolerantie. De Zuid-Afrikaanse vice-minister van Binnenlandse Zaken M. Gigaba opende de actieweek op 21 maart in Rotterdam. Tot de activiteiten de afgelopen week behoorden onder meer een bijeenkomst over islamofobie en homofobie in Amsterdam-Oost en een gemengd voetbaltoernooi voor jongeren uit verschillende groepen.

Platform

De demonstratie en de actieweek zijn een initiatief van het Platform Allemaal Anders Allemaal Gelijk, dat op 15 februari is opgericht. Het landelijke platform wil aan de wieg staan van een brede en succesvolle beweging tegen racisme en intolerantie. Na 11 september, de versterking van de strijd tegen het terrorisme en de moord op Theo Van Gogh is het er volgens de oprichters niet leuker op geworden in Nederland. "Het is vooral onderling wantrouwen dat de klok slaat."

Ruim zestig organisaties hebben zich verenigd in het platform, variërend van politieke partijen en vakbonden tot de homobeweging en religieuze organisaties. Meer dan twintig Marokkaanse organisaties hebben zich aangesloten bij het platform.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie