DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft maandag G. van der Bent uit Wassenaar een maand de tijd gegeven om de persoon te vinden die vorig jaar getuige was van het ongeval bij Huis ten Bosch, waarbij prinses Máxima en Van der Bent waren betrokken.

De advocaat van de Wassenaarder, H. Loonstein, zei dat hij alles in het werk gaat stellen om de getuige op te sporen.

Máxima botste half oktober vorig jaar met vleeshandelaar G. van der Bent. Die liet de prinses, twee agenten en een beveiligingsbeambte op 3 mei opdraven voor een getuigenverhoor. Maandag werd dit verhoor voortgezet met de tweede beveiligingsbeambte en een man die toevallig in de buurt was toen het ongeval gebeurde.

Been

De vleeshandelaar brak zijn been door het ongeval. Hij meent dat de prinses hem voorrang had moeten geven en eist schadevergoeding. Mogelijk kan zijn raadsman Loonstein de informatie uit de getuigenverhoren gebruiken in een bodemprocedure voor zo'n vergoeding.

De getuigenverhoren van maandag leverden nauwelijks nieuwe informatie op. De verklaring van de beveiligingsbeambte kwam in grote lijnen overeen met verklaringen die eerder werden afgelegd door onder anderen Máxima en de agenten die betrokken waren bij de afhandeling van het ongeval.

Het verhoor van de andere getuige leverde geen nieuwe gegevens op. Dat was weinig verrassend, aangezien de man het ongeval niet had gezien. Hij hoorde de knal en was daarop naar de plaats van het ongeval gefietst, vijftig meter verderop in het bos.

Loonstein heeft tot en met zaterdag 27 juli de tijd gekregen om een tweede getuige, die het ongeval wel zou hebben gezien, op te sporen en deze persoon zover te krijgen dat die wil getuigen voor de rechtbank. Als hij daar niet in slaagt, staakt de rechter de voorlopige getuigenverhoren.

/DOSSIERMáxima