DEN HAAG - Volgens fractievoorzitter Mat Herben van de Lijst Pim Fortuyn is het onjuist dat hij heeft gezegd dat de LPF mogelijk over acht jaar kan worden opgeheven of moet fuseren. Dat stelt Herben op de internetsite van zijn partij.

Afgelopen weekeinde ontstond er enige commotie binnen de eigen gelederen om de vermeende uitspraken van de fractievoorzitter. Op de site zegt het bestuur, dat het overigens afwisselend over Fortuyn en Fortuijn heeft, dat Herben uitlatingen van de vermoorde politicus 'mis-interpreteert'. "Uit alles blijkt dat Pim Fortuijn nooit heeft overwogen dat Lijst Pim Fortuyn een politieke beweging van tijdelijke aard zou zijn."

Herben geeft nu de schuld aan de regionale kranten waarin zijn vermeende uitspraken zijn verschenen. Hij heeft een en ander "natuurlijk nooit bedoeld te zeggen.

Ik heb slechts bevestigd dat Pim heeft gezegd dat hij zelf maximaal acht jaar beschikbaar zou zijn om de kar te trekken. Langer dan acht jaar kan een policus niet fris en vernieuwend blijven en daarin had Pim natuurlijk ook gelijk". Verder zegt Herben dat het echt wel langer dan acht jaar duurt voordat de paarse puinhopen geruimd zijn.

/NIEUWSLPF sluit fusie met andere partij niet uit