DEN HAAG - Op de vernieuwde internetpagina van de Haagse rapgroep DHC is een foto gepubliceerd van VVD-politica Hirsi Ali met een vizier gericht op haar voorhoofd. 'Game over', staat er boven het portret op dhc-records.tk .

Twee maanden geleden werden twee rappers van DHC nog veroordeeld voor de bedreiging van het Tweede Kamerlid in een zogeheten diss. Wie verantwoordelijk is voor de fotobewerking was donderdag niet duidelijk.

In hun omstreden rap schreven de Hagenaren dat ze de nek van Hirsi Ali wilden breken en dat een liquidatie van haar in voorbereiding was. De gewelddadige rap werd via internet verspreid.

Excuses

De rechter oordeelde dat de DHC'ers de grenzen van de vrijheid van meningsuiting hadden overschreden met het lied, omdat het louter uit ernstige bedreigingen bestond. Ze kregen werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen opgelegd, maar lager dan was geëist omdat ze achteraf hun excuses hadden aangeboden. De rappers zijn in hoger beroep gegaan.

Bestuderen

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag liet donderdag weten op de hoogte te zijn van de publicatie. Een standpunt heeft justitie nog niet ingenomen. "We bestuderen dit", aldus een woordvoerder.