DEN HAAG - De politie Haaglanden zet woensdagmiddag bij de voetbalwedstrijd van Turkije tegen Brazilië extra manschappen in om de orde te bewaren in de Haagse wijken Transvaal en de Schilderswijk. Zaterdag braken in deze wijken ernstige rellen uit tussen Koerden en Turken na afloop van de WK-match van Turkije tegen Senegal.

Om herhaling van de onlusten te voorkomen, zet de politie tijdens en na de wedstrijd, die om 13.00 uur begint, extra agenten in. "We zijn alert op ongeregeldheden", aldus een politiewoordvoerster. "We beschouwen het als normaal dat mensen na een wedstrijd uiting geven aan hun vreugde of verdriet. Maar zodra daar geweld bij komt kijken, treden we direct op."

Zaterdagavond werden in de twee wijken tijdens de rellen negen mensen gearresteerd. Een van hen is inmiddels weer vrijgelaten. Twee van de arrestanten worden verdacht van een steekpartij op het Paul Krugerplein. De overigen zitten nog vast voor openlijke geweldpleging. De politie verwacht de komende dagen, op basis van videobeelden en getuigenverhoren, nog meer mensen te arresteren.