DEN HAAG - Ruim acht uur lang hebben meer dan vijftien cabaretiers zaterdagavond en nacht opgetreden in het Haagse theater Diligentia. De cabaret-marathon was een actie om het theater te steunen. Het sluit voor een ingrijpende renovatie. Volgens directrice Anja Overhoff was het "een knallende avond" waar artiesten en publiek enorm van hebben genoten.

De opbrengst van de kaartverkoop is tot haar vreugde bijna .000 euro. De horeca-omzet kon Overhoff even na vier uur in de ochtend nog niet meedelen want de omzet was nog gaande. Talrijke cabaretiers en theatergangers hebben het ook na de voorstellingen naar hun zin gehad in Diligentia.

De cabaretavond was is twee delen gesplitst ten behoeve van de kaartverkoop. De kwaliteit van de avond wordt volgens Overhoff geïllustreerd door de vele mensen die het eerste deel bezochten vervolgens kaarten kochten voor de rest van de avond. De bezetting was eerst 95 procent en in deel twee 100 procent. Onder de artiesten waren Youp van 't Hek, Jörgen Raymann en Salle Wallis de Vries.

Diligentia sluit zondagochtend zijn deuren voor een grondige renovatie. De gemeente Den Haag heeft 10 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dat dekt het grootste deel van de verbouwing. De rest probeert Diligentia nog bijeen te krijgen.