BREDA - De politie heeft de afgelopen week vijf personen aangehouden. Dat heeft zij maandagavond bekend gemaakt. De politie verdenkt hen ervan betrokken te zijn geweest bij een dodelijke schietpartij in Dongen. Daarbij kwam in september vorig jaar een 30-jarige inwoner van Etten-Leur om het leven.

De vijf verdachten zijn twee mannen en een vrouw van respectievelijk 36, 40 en 35 jaar uit Amsterdam, een man van 31 uit Almere en een man van 30 uit Zutphen. Behalve van betrokkenheid bij de schietpartij, verdenkt de politie hen ook van deelname aan een criminele organisatie en handel in soft- en harddrugs. Volgens de politie is de schietpartij in Dongen vermoedelijk een criminele afrekening geweest na een geschil in de drugshandel.

Drugshandel

De politie heeft de verdachten lange tijd in de gaten gehouden om inzicht te krijgen in de drugshandel waarbij zij betrokken waren. Daarbij onderschepte zij in december al een partij softdrugs in Hamburg.

Bij huiszoekingen trof de politie in de woning van een van de verdachten in Amsterdam zeven kilo heroïne aan met een straatwaarde van 700.000 euro en materiaal om heroïne te bewerken. Bij zijn arrestatie door een arrestatieteam had een van de verdachten een doorgeladen pistool in zijn broekband.

De politie is de verdachten onder meer op het spoor gekomen na meldingen via M. (Meld Misdaad Anoniem). Zij zijn inmiddels alle vijf voorgeleid en in verzekering gesteld.