AMSTERDAM - Meer dan de helft van alle Nederlanders zit minstens een keer in de week on line. Dat blijkt uit onderzoek van NFO Trendbox dat vrijdag is gepubliceerd. Niet eerder gaven zoveel Nederlands aan wekelijks te internetten.

Het onderzoeksbureau meet sinds 1995 het internetgebruik. Het laatste onderzoek is deze maand gehouden onder 500 mensen van 16 jaar en ouder.

Vorig jaar zat gemiddeld nog 41 procent van de bevolking wekelijks op het net. Tweederde van de ondervraagden gaf aan wel eens op internet te surfen. Dat percentage is al enige tijd stabiel, aldus NFO.

Privé-doeleinden

Uit het onderzoek blijkt ook dat steeds meer mensen internet voornamelijk voor privé-doeleinden gebruiken. In 2001 deed 55 procent dat, nu is dat aantal gestegen tot 61 procent van de internetgebruikers. Vooral het bankieren via internet neemt toe in populariteit.

Een kwart van de Nederlanders van 16 jaar en ouder bankiert inmiddels via de elektronische snelweg. In de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jaar doet meer dan de helft de bankzaken via internet en dan nog vooral degenen die werken en een hoog inkomen hebben.