AMSTERDAM - Een vliegtuig van Holland Exel is maandagmorgen vroeg op één motor veilig geland in het Braziliaanse Recife. De andere motor van de Boeing 767 viel ongeveer drie kwartier na opstijgen van dezelfde luchthaven uit. Alle 273 inzittenden zijn inmiddels ondergebracht in hotels.

Het toestel was volgens een woordvoerder van Holland Exel op weg naar Amsterdam toen de linker motor uitviel. De piloot besloot terug te keren naar Recife. Hij heeft de passagiers geinformeerd en is geland op één motor. "Het was even schrikken voor de passagiers.".

Volgens de woordvoerder heeft er geen brand gewoed in een van de motoren. Er sloegen wel vonken uit. De brandweer op de luchthaven heeft wel de remmen gekoeld na de zogenoemde voorzorgslanding. Het toestel is tussen de tien en twaalf jaar oud en gehuurd van de Zweedse luchtvervoerder SAS. Holland Exel was bekend onder de naam Air Holland. Deze failliet gegane chartermaatschappij is weer overgenomen door de Amsterdamse Exelgroep en verkeert inmiddels in surseance.