LONDEN - De Britse prins Charles was volgens de Britse zondagskrant The Sunday Express zo gefrustreerd over alle tegenslagen bij de voorbereiding van zijn huwelijk met Camilla Parker Bowles, dat hij het wilde afgelasten.

"Naar de hel ermee. Iedereen is tegen mij. Laten wij de hele zaak gewoon vergeten", zei de 56-jarige prins volgens door de krant geciteerde bronnen aan het hof.

Charles' verloofde Camilla bezwoer hem het hoofd koel te houden ondanks alle tegenslag, zoals de mededeling dat koningin Elizabeth en prins Philips niet bij de voltrekking van het huwelijk op het gemeentehuis van Windsor zullen zijn.

Het Labour-parlementslid Ian Davidson uitte er kritiek op dat de trouwerij in Windsor is en niet op het koninklijk kasteel Balmoral in Schotland. Dat laatste zou voor de belastingbetaler gunstiger uitpakken en bovendien is de huwelijkswetgeving daar minder gecompliceerd.

Volgens de krant The Mail on Sunday heeft de koningin haar toekomstige schoondochter nog steeds niet uitgenodigd voor haar traditionele verjaardagsparade 'Trooping the Colour'.